DirectVPS test

Door FvdM op donderdag 26 januari 2012 18:12 - Reacties (32)
Categorie: .txt, Views: 9.264

Net even een kleine schrijf test gedaan met mijn DirectVPS servers. De load van deze servers is voor allen rond de 0.12 met geen noemenswaardige disk i/o op het moment van meten.

Opvallend is de performance van het nieuwe SSD platform vergeleken met het duurdere Pro platform. De SSD server heb ik nu 6 weken, de Pro bijna 1 1/2 jaar en de anderen bijna 1 jaar. De stabiliteit is van alle servers zeer goed.

Lees verder »

F* blockers

Door FvdM op maandag 31 augustus 2009 00:32 - Reacties (8)
Categorie: .txt, Views: 4.974

Ik moet even afreageren hoor.

Stel je bent leuk CS:S aan het spelen, je word een zombie en je moet achter de T's en CT's aan. Je rent je suf door gangen, over daken, breekt door blokkades en vult gaandeweg het voorraadje zombies aan door humans te infecteren. Dan kruip je door zo'n ventilatie buis en je hoort al dat er humans dichtbij zijn. Dat wordt smullen :9 En ineens sta voor een collega zombie. Nou altijd handig, maar hij weigert mee te doen in het spel. In plaats daarvan blijft hij stil staan midden in de buis vlakbij de tegenstanders, terwijl hij (of zij) aan jouw kant staat!!

Dat is zooo irritant. Die gasten worden zombie en blijven dan staan, daar kom je met geen mogelijkheid omheen. Erger nog, ze tippen de humans over jouw aanwezigheid zodat zij langs de blocker kunnen schieten!!! en het is ook nog eens de enige weg naar de ruimte erachter! F*

En dan heb je ook nog in het begin dat iedereen een veilige plek zoekt op een stapel kratten. Daar wil ik ook op staan, maar dan mag blijkbaar niet. Ze gaan op de rand staan zodat je onmogelijk op de krat kan klimmen en laten een paar anderen wel door.

Ik ben dat zooo zat en begrijp het ook niet. Waarvoor speelt iemand zombiemod om dan het spel tegen te houden?? Wat is de lol daarvan? Worden ze daarvoor betaald ofzo? De ZN servers houden geen HLstats bij, dus eeuwige roem haal je er ook niet mee...

Je kan wel voteban doen, maar al krijgt ie een ban, er zijn nog zat andere blockers.

:(

Traffic script

Door FvdM op woensdag 29 oktober 2008 19:51 - Reacties (16)
Categorie: Scripts, Views: 6.194

Mijn VPS hosters bieden op het moment geen dataverkeer specificatie. Om toch voor de lol een beetje inzicht te krijgen in het dataverkeer heb ik een eenvoudige scriptje geschreven. Het extract het 'bytes' gedeelte uit de 'ifconfig' dump, berekend het totaal en verkort het naar KiB, MiB, GiB of TiB.

Lees verder »

(update) Google Notifier Growl plugin

Door FvdM op woensdag 12 maart 2008 00:24 - Reacties (5)
Categorie: Scripts, Views: 6.433

Voor het contoleren van nieuwe mails in mijn Gmail account heb ik op mijn mac Google Notifier geïnstalleerd. Echter wat ik een groot gemis vind is het ontbreken van Growl ondersteuning. Dus ben ik maar gaan uitzoeken hoe je plugins schrijft voor de Notifier en dat blijkt super eenvoudig in AppleScript (en Cocoa) te doen. Lees verder voor het script, als je het zelf ook wilt gebruiken dan moet je het opslaan in ~/Library/Application Support/Google Notifier/Growl.scpt en Google Notifier herstarten. :)

Lees verder »